Общи условия

Общи условия

Платформа е интернет сайтът www.kupi-podaruk.com, домейнът www.kupi-podaruk.com, символите, текста, съдържанието и организацията на работа на сайта чрез представяне, получаване, обработване и връщане на  информация по електронен път.




Продавач е лице, което предлага на сайтаwww.kupi-podaruk.com стока за продажба.




Купувач е лице, заявило по електронен път предложение за закупуване на стока, търгувана чрез  www.kupi-podaruk.com




Стока е вещ или съвкупност от вещи, които се излагат за продажба в платформата www.kupi-podaruk.com




Осъществено посредничество е налице при едновременното или последователно изпълнение на следните изисквания.




Приемане на заявка за покупка на стока, която се търгува чрез www.kupi-podaruk.com




Доставяне на стоката до купувача.




Плащане на цената на стоката от купувача, което се удостоверява от продавача




 Подизпълнител е лице, ангажирано от продавача или от купувача за предаване, приемане или плащане на стоката или за изпълнение на определени уговорки.




Възнаграждение за посредничество е сумата, която продавачът дължи на лицето, опериращо с платформата www.kupi-podaruk.com за осъществено посредничество.




Сигурност и Условия за ползване на Магазин  www.kupi-podaruk.com




1. ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЛАТФОРМАТА www.kupi-podaruk.com




Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между собственика на платформата  от една страна и от друга - лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин www.kupi-podaruk.com




www.kupi-podaruk.com има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.




Следните Условия за ползване на сайта служат за конкретизиране на отношенията между www.kupi-podaruk.com и потребителите, разглеждащи или използващи този сайт.




2. При използване на този сайт, Вие автоматично и съзнателно декларирате, че се съгласявате с тези условия.




3. Сайта съдържа информация единствено за лично ползване и целяща да демонстрира качествата на нашите продукти, без да дава право да се копират снимки и модели на дрехи.




4. Екипът на www.kupi-podaruk.com не носи никаква отговорност за вреди, възникнали от посещението и разглеждането на сайтa.




5. Всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от вас чрез този сайт или във връзка с използването на този сайт, остават собственост на www.kupi-podaruk.com и в този смисъл www.kupi-podaruk.com не е ограничен в използването им и не е длъжен да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.




6. УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА




След като в онлайн магазин www.kupi-podaruk.com постъпи поръчка от Потребител, консултант на нашия сайт се свързва с него, за да бъдат уточнени подробностите и да бъде потвърдена поръчката. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, поръчката може да бъде анулирана. Доставките се извършват от куриерска фирма Ekont , до посочен от Потребителя, адрес или до офис на куриерската фирма в съответния град. Пратката е застрахована. Доставка се прави само след потвърждение от страна на клиента;




Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.30 часа;




Доставки не се извършват в Неделя и официални празници.




Плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката се заплаща дължимата сума на куриера. Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес и срок, www.kupi-podaruk.com се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.      




7.Рекламации




Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в онлайн магазин www.kupi-podaruk.com, има право на рекламация при;




- констатирани липси


- дефекти на стоката; ·


- несъответствие с обявения размер; ·


- при транспортирането стоката е повредена; ·


- не е спазен предварително уговорения срок за доставка;




Рекламация се прави до 7 (седем) работни дни след закупуване на стоката.  Артикулът може да бъде заменен за същия в друг размер или цвят (ако има такъв) или друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, се доплаща разликата. Връщането на стоката може да бъде осъществено само с куриерска фирма.




 При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки.




Съгласно чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗЗП, потребителят има право да върне стоката в 7 дневен срок от датата на получаването, като тя е с ненарушен търговски вид, и да заплати разходите за доставка и в двете посоки.